Iontodent

Iontodent je elektronički uređaj za iontoforezu, prilagođen primjeni u stomatologiji. Zahvaljujući modernoj tehnologiji i korištenju mikroprocesora uređaj je malih dimenzija, jednostavan za rukovanje uz veliku preciznost i pouzdan rad.

Iontodent je potpuno programabilni uređaj i omogućuje podešavanje i memoriranje veličine struje, vremena i ukupne doze, koja je određena produktom struje i trajanja tretmana.

Karakteristike Iontodent

 • jednostavno rukovanje
 • prilagođen upotrebi u stomatologijpotpuno programabilan, podešavanje struje, vremena ili doze – zadavanjem dva parametra uređaj izračunava treći
 • mogućnost promjene parametara tokom odvijanja tretmana-tokom tretmana može se mijenjati veličina struje a da uređaj automatski promijeni vrijeme kako bi se postigla postavljena doza
 • signalizacija prekida strujnog kruga – nakon ponovnog uspostavljanja kontakta struja se automatski vrača na postavljenu vrijednost i nastavi teći dok se ne postigne prije programirana doza
 • mogućnost automatske promjene polariteta
 • napajanje iz ugrađenog akumulatora nove generacije-veoma malo samopražnjenje, nema potrebe za punjenjem akumulatora kod dužeg nekorištenja uređaja
 • jedno punjenje akumulatora omogućava više stotina tretmana
 • servis, rezervni dijelovi i dodatni pribor osigurani i nakon isteka garancije

Dodatni pribor

 • neutralna elektroda štipaljka za ruku
 • metalna elektroda promjera 15mm
 • pravokutna metalne elektrode 20x20mm
 • 2 X pravokutna metalne elektrode 50x30mm
 • pravokutna gumena elektroda 30x30mm
 • pravokutna gumena elektroda 50x50mm
 • po zahtjevu su moguće i druge dimenzije elektroda

UPUTE (Iontodent)

Preuzmite upute

Klinička ispitivanja

Visoka točnost i kvaliteta Endometra potvrđena je brojnim kliničkim ispitivanjima.

Još 1993. godine prvi eksperimentalni model ES-01 postigao je puno bolju točnost od svih tadašnjih modela. Mjerenjem provedenom na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu na 118 zubnih kanala i kontrolom s rentgenogramom postignuta točnost u određivanju apilalnog otvora u granicama +/- 1mm iznosila je 97.5%.

U studiji rađenoj s Endometrom ES-02 na 30 zubnih kanala i kontrolom koja je provedena mjerenjem na izvađenim zubima, što je jedina točna metoda određivanja dužine korijenskog kanala postignuta je točnost u granicama +/- 1mm u 96.6% slučajeva.


U ispitivanjima provedenim u Americi na Faculty of Gradiate School , Marquette University, Milwauke, USA uspoređivana su pet lokatora apeksa različitih proizvođača. Mjerenja su provedena in vivo u istim kliničkim uslovima (uvjetima) na 102 korijenska kanala na zubima koji su poslije izvađeni te je provjerena točnost mjerenja. Endometer ES-02 bio je među najtočnijima s postignutom točnošču određivanja apeksnog otvora unutar granica od +/- 0.5 mm u 87.25% slučajeva.

Ispitivanje na velikom i statistički značajnom uzorku od 1218 korijenskih kanala (631zub) provedeno je na Zavodu za dentalnu patologiju Stomatološkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu potvrdila su veliku točnost Endometra jer je točno određivanje položaja apeksnog foramena ostvareno u 96.4% slučajeva.


I zadnja klinička ispitivanja provedena u okviru magistarskog rada dr. Anite Ljubičić pod voditeljstvom prof.dr.sc. Silvane Jukić Krmek na Zavodu za endodonciju i restorativnu stomatologiju, Stomatološkog fakulteta u Zagrebu pokazala su da u kliničkim uslovima ne postoji statistički značajna razlika u točnosti Endometara ES-02 i Endometra ES-03 te apex lokatora najnovijih generacija.

Dapače Endometar ES-03 pokazao se najtočnijim od ispitivanih u slučaju pulpitisa te kod nekroze pulpe bez periapikalnog procesa.

Tehnički podaci

Prikaz — LCD grafički ekran supertwist tehnologija
Signalizacija prekoračenja apeksa — zvučna
Indikacija prazne baterije — Crveni LED
Autonomija — 20 sati neprekidnog rada
Samopražnjenje baterije — 10% godišnje
Punjač — 230/12V 0,5A
Vrijeme punjenja — 6 sati
Dimenzije — 105 x 175 x 5725
Težina — 300 g

Upute za Iontodent

Pročitaj članak

Kontakt podaci

Adresa

Tuškanac 76, 10000 Zagreb, Hrvatska

Email

elab@e-lab.hr

Telefon

+385 1 4834 192

Fax

+385 1 4834 194

Pošaljite nam poruku

Suglasnost za korištenje podataka:

14 + 9 =